Dagens tankar

IMG_0506En stolt Tuss har fångat en mus idag. Det händer minsann inte ofta. Helst ska musen sätta sig framför hans näsa så han slipper anstränga sin lurviga kropp.  Fast den är ju inte så lurvig längre för han har varit hos frisören (veterinären) och klippt en punkfrisyr.  Han är rakad på sidorna och längs ryggraden har han en snygg kam av lång och fin päls.  Tussen tycker det är jätteskönt. Tussen kommer från Solna där han endera blev utslängd eller också bestämde han sig för att flytta hemifrån.  Nu så har han hamnat på landet här hos mig.  Och det trivs han bra med. Han försöker med lite härskarfasoner mot lilla bengalen Chibi, men aj aj, man ska inte ge sig på tjejer. Hon är attacksnabb och har vassa klor och ett heeemskt skrik.  Chibi är vacker, medveten och sur för att hon inte får vara ute som Tussen.

Och musen – den syns inte till längre. Kanske lyckades den smita iväg och Tussen  tyckte det var jobbigt att springa efter.

Jag har plockat örter som ligger på tork. Gråbo, nässlor, libsticka, rölleka, renfana, daggkåpa m fl. Jag gör rökelseblandningar bl a.  Och så ska vi ha dom med på en kurs som jag och en kompis håller i där vi ska lära ut att tillverka amuletter och talismaner. Så håll utkik efter kurser.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens tankar

 1. mariemorgana skriver:

  Skönt för Tussen att få bo på landet och förstås allra viktigast: hos en stor kattvän.

  Ge sig på tjejer ska han nog akta sig för, ja:-) Här är lite samma sak också nu med vår nya kille som kom igår (en vuxen irländsk varghund). Lilla Huldra (nätt liten kattjej på 2.5 kilo) har omgående visat denne stora bjässe att han inte får bete sig hur han vill mot henne. Han har för en stund sedan upptäckt att hon är ”vass”, ajaj. Lite läskig är hon, tyckte han nog och gnydde lite av det där vassa han fick på nosen.

  Kram,
  Marie Morgana

 2. Marica skriver:

  Hej Karin!
  Gud vilken söt katt! Den påminner om min katt ”Neppsen”, som tyvär gick bort i cancer 13 år gammal, för ca14 år sedan.
  kram Marica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s