Vildkvinnan

Vildkvinnan dansar i mörka natten

och låter månens silvriga strålar väcka hennes instinkter

Hon dansar i den solbelysta dagen

och låter hjärtat stråla ut dess ljus

Hon dansar till vindens stråkar

Och lägger sitt hjärta mot Moder Jord

Så slår deras hjärtan i samklang

Och skönhetens symfoni ljuder över världen

Karin

 

 

 

 

Annonser
Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Gåva

I Jordens rytmiska rörelse jag är

Jag sår,  jag växer, jag skördar

Jag vilar enad med Moder Jord

Jag dansar i glädje, jag dansar i kraft

Förnyad jag uppstår

Ugglekatten

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Imbolc, Disablot

En bra början på året och ceremoni för ljusets återkomst och Solen, är att lyssna till Solveig Anderssons magiska jojk ”Bjiejjie”. Solen värmer Moder Jord så att det kan börja gro i hennes inre, och vi låter även solen värma våra hjärtan
så våra hjärtefrön kan börja gro och urtvecklas till det de är avsedda att bli.

Imbolc, Disablot, Ljusmässodagen
Jag sitter vid fönstret och tittar ut över det vintriga landskapet som nu vilar i skymningens slöja. Ännu är det klara kontraster mellan den vita snötäckta marken och skogens, trädens olika mörka toner och det ljusgrå, med ton av stålblått, skimrande himlavalvet. Det är vilsamt att betrakta och låta ögonen följa skiljelinjerna, men snart suddas de ut och allt smälter samman till ett milt sammetsmörker. Det är meditativt att följa skymningen och ”se” med både fysiska och icke fysiska ögon. När jag inte längre kan urskilja detaljer i naturen känns det som jag smälter samman med mörkret. Tid och rymd upphör. Jag kan uppleva det som jag svävar i oändlighetens rymd.
Mörker har sin tid och ljuset sin tid och naturen följer dess olika skiftningar. Det känns inte som vår än, men snötäcket har minskat, de ljusa dagarna har blivit längre och vi börjar pryda vårt hem med tulpaner. Och visst ger ett vackert tulpanfång en känsla av vår. Och semlor med mandelmassa och grädde, mums, men inget att mumsa på när man ska göra kroppsrening, dvs detoxa.
Naturens skapelseprocess är redan i gång efter vintervilan och vi kan knyta an till denna process i Imbolc-ceremonin. Tycker vi att vi går på tomgång efter vintervilan är det dags nu att plantera kreativa frön som ganska snart får kraft i den mörka myllan och växandet tar fart.
När vi går in i februari så börjar vi pyssla om växter och frön och ge dem förnyad kraft efter viloperiod. De blir ompysslade, får ny näring och vi börjar så smått plantera frön som vi vill ska växa till sin fulla skönhet, eller ge oss örtmedicin av olika slag. Växter är värdefulla hjälpare.
Imbolc betyder ungefär ” i magen” eller området kring skötet. Där finns det kreativa skapandet. Det är vårt andra chakra. Och visst är namnet fint, Sakralchakrat, det heliga stället. Gudinnans heliga chakra. Ett centrum för feminin kraft. Centrum för attraktion, känslor och sexualitet. Dess element är vatten och är djupt sammanlänkat med månkraft, som inte bara styr tidvattnet utan även vätskorna i våra kroppar. Du kan stärka detta chakra genom olika kreativa aktiviteter, lyssna på musik, dansa, bära kraftknyten med t ex bärnsten, guldtopas, karneol, några droppar Ylang-Ylang, Cederträ och kanske några örter som du spontant känner som kraftfulla. Komplettera kosten med olika bönsorter, kikärter, groddar, frön, nötter. Lyft fram den heliga, feminina kraften inom dig och låt den synas och verka i din omvärld. Relationer hör också ihop med andra chakrat, så se även dem som plantor som ska vårdas med ömhet och omsorg, men släpp också kontrollen så att de kan växa i sin egen kraft.
Diser, gudomliga väsen, finns i vattnet, i luften, i skymningen, ja närhelst vi söker kontakt kan vi finna dem. Vi kan uttrycka vår tacksamhet genom att blota (offra) till olika Diser. Man kan använda örter, mjölk, heligt vatten, fruktjuicer etc, men välj gärna blot med en tanke bakom så den blir personlig. Vi kan blota till fruktsamhetens gudinna och be att våra idé- och projektfrön ska växa sig starka och bära frukt. Vi kan blota till vår inre gudinna och låta den feminina kraften få ta plats.
Denna Imbolc tänder jag ljus för den feminina kraften och fokuserar på mitt inre kraftcentrum och på att vara förankrad både i Moder Jord och den Kosmiska Modern. Jag skapar balans i mitt inre, med naturen och med världsaltet. Jag är ett med allt detta. Jag tänder ljus för alla mina relationer, människor, djur, växter och naturens alla väsen.
Jag hedrar den ljusa gudinnan, den unga i treenigheten, hon som kommer med det nya, med våren. I nordisk tradition är det Idun, en asynja som odlar äpplen, vars kraft är evig ungdom. Gudinnan Vår är Löftets gudinna, hon lyssnar till de löften vi ger och får. Våren är luftens element så jag tar också med Saga, den gudinna som ser, samlar berättelser, historia, sagans och poesins gudinna.
Denna sabbats runor är Lagu, vattenrunan, Ass, luftens. visdomens och Odens runa och Algiz, djurrikets runa, fylgjorna.
Gör ett kollage med bilder mm som symboliserar dina planer, idéer, projekt för i år, för framtiden. Medan du arbetar med kollaget befäster du din intention och att resultat redan är uppnått – om det nu är för ditt och allas bästa.
Ta in några kvistar av björk, vide eller forsythia och följ hur de börjar knoppas och slå ut.
Också ett umärkt tillfälle förnya häxlöften, prästinnelöften, ge healing, läkning till våra känslor, våra tillkortakommanden.
Det är också dags låta häxkvasten göra lite nytta, sopa och vifta ordentligt med kvistarna så det blir skinande rent. Vi använder häxkvasten alldeles för lite. Brukar du detoxa kroppen så är det dags för det nu, men glöm inte ” detoxa” även hemma. Enligt Feng Shui speglar det yttre det inre, så en förändring i det yttre kan påverka framgång på olika plan.
Jag funderar över vilka plantor som ska drivas upp och få att växa, blomma, ge skörd. Det ger anledning till att forska mer om vilka örter som kommer att förbjudas. Förbered och ge fröet förutsättningar för att gro, vattna, ge näring och följ dess utveckling.
Glöm inte vårskriet – det gör att du väcker våren och känner livet pulsera!

UGGLEKATTEN I MÖRKA NATTEN

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vintersolståndet-Yule

Vintersolståndet 22 december kl 00.38 – YULE

Skade (Skadi) och månvandring

Vi, jag och svarta katten, sitter och tittar ut genom fönstret och ser vita snöflingor falla. Landskapet vilar i vitt täcke och den stilla skogen är nu klädd med de vita flingorna. Jag kan se Skade, vår nordiska vintergudinna. Med pilbågen över axeln, ilar hon fram på sina skidor över de snöklädda vidderna, de istäckta vattendragen, genom vintergatan. Hon är jungfru och himladrottning. Hon är en asynja som går sin egen väg och följer sitt hjärta. Hon finns i mitten av världen och i den gudomliga övervärlden.

När vi följer hennes spår finner vi kunskap. Ibland har spåren drivit igen och de kan vara svåra att finna, men fortsätter vi enträget söka i de igendrivna spåren, hittar vi dem igen. Hon leder oss genom vildmarken och tar fram det vilda inom oss. Hon lär oss vara kraftfulla och ta oss fram där det synes vara omöjligt. Hon lär oss söka nya spår som leder till outforskade marker och vi blir aldrig likgiltiga eller viljelösa när vi tar till oss av hennes kraft. Och när jag spänner bågen och siktar mot målet är min koncentration och fokus på topp.

Henne vill jag lära känna, henne vill jag lyssna på, jag vill ta del av hennes gamla kunskaper men också kunskap om vår tid nu och framtiden, så detta månvarv, 21 dec – 18 jan, slår jag följe med henne. Så med pilbågen på axeln och skidorna på fötterna ilar jag iväg i den virvlande snön mot nya mål och nya insikter. Hell! Den Vilda kraftfulla!

Vintersolstånd, fullmåne och månförmörkelse, tre tillstånd som sammanfaller vid denna högtid Yule. Solen, Jorden och Månen ligger i fas och Moder Jord lägger sin jordskugga över månen. 14 dagar senare, den 4 januari, följer så en solförmörkelse.

Denna trippelhändelse påminner mig om att vara i fas med livets olika skiften och den vita, röda och svarta gudinnan. Det uppmanas ofta att det är så viktigt att släppa taget om saker som inte längre fyller en funktion. Lätt som en plätt? Nä, verkligen inte. Det kan ta många månvarv, och t o m årsvarv innan man vågar släppa taget. Men ju längre man väntar med att släppa taget om det gamla, ju mer påfrestande blir situationen. Ur kaos föds ordning, talet fyra står för ordning. Så de fyra olika faserna kanske bildar en viktig portal till förnyelse, förändring och ställningstaganden. Vad är det som ska födas fram denna Yule-dag? Fortfarande ligger livsfröet kvar i myllan, i Moder Jords mage, och med kärlek, tanke OCH hjärta vårdar och värnar vi om detta livsfrö, så att när det är dags föds, spirar och blommar det.

Vilket är ditt livsfrö?

Nattskogstemplet

Jag tar sparken och ger mig iväg på skogsvägen. Vita flingor faller lätt mot ansiktet och lägger sig som stjärnor på mitt huvud. Det är tungt upp för backen i modden och ett fält med snörök hindrar mig från att se vägen tydligt. Så med ens blir det klarare och jag kan se framför mig pelarna in till Nattskogen. I dag står en liten skogsvätte som väktare vid ingången, han känner igen mig och hälsar mig välkommen. Här inne är det nu ett vintrigt landskap och stigarna är inte så lätta att upptäcka, men jag kan se spår efter andra besökare som finns här inne. Vinterdrottningen har varit inne i Nattskogen och spridit glitter på alla trädens grenar. Vandrare före mig har ställt ut facklor efter vägen och skapat extra stämning till det vackra landskapet.

Jag svänger av mot Örtagården och den Vilda skogen. Jag pulsar i snön mellan höga raka tallstammar, granar med böljande gröna kjolar och toppformade enar. Jag hänger upp äpplen i en gran, knyten med fröer, nötter och annat. En havrekärve sätter jag fast på en pinne. Fåglar börjar strömma till för att ta del av maten. Rådjur, ekorrar, vildsvin dyker upp och får också sina matpaket.

Jag sätter mig vid granens fot och jag kan känna dess välkomnande värme. Jag hör en sång om Jordens kraft och livgivande värme, om stjärnors lyskraft, om kärleken i människors hjärtan, om urkraftens källa, om livsväven. Föd det som ska födas fram ur källan.

Granens berättelse

Så berättar granen om forna tider, en tid då träd fick växa sida vid sida med andra arter. Illa att människan bränner regnskog eller skövlar för ekonomisk vinning. Påminner mig om en annons från Naturvårdsverket med budskapet ”snart är blåbär ett minne blott”. Ja, så är det, blåbär, tillsammans med 3500 andra växt- och djurarter är utrotade eller på väg att bli, och detta enbart i Sverige. Det handlar om biologisk mångfald och balans. Och nog minns vi avsaknaden av mångfald när stormen drog fram i Småland och orsakade kaos i den planterade skogen. Jag kan rekommendera en läsvärd bok ”Liv i skogen” av Stefan Bleckert och Rolf Pettersson.

I forna tider betraktades många trädarter som heliga. Och visst känner även många människor i dag den livgivande kraft som finns i träd. Vintergröna träd symboliserar livskraft och evighet. Granen som vi tar in i vårt hem till jul är en symbol och en påminnelse om det eviga livet och den livskraft som finns i den vilande naturen. Vi smyckar den med rött, livets färg, med guld och silver, som kanske får symbolisera övervärldens gudomlighet, med stjärnor som påminner om ursprung och vintergatan. Förr var det vanligt med röda äpplen och en speciell spritsad, hemgjord dekoration. Iduns röda äpplen skänker oss ungdom och evigt liv, men det kan också vara en påminnelse om jordens frukt. Spritsade dekorationen kanske en symbol för livets sötma och överflöd. Halmbockar var också mer vanligt förr, för tanken till Tors bockar? Och ljusen tändes i granen för att hedra ljusets återkomst.

Många menar också att julgranen skulle ha en anknytning till världsträdet Yggdrasil. Granen var förr en fruktbarhetssymbol som användes vid bröllop och innebar hopp om livslångt äktenskap.

När jag var barn hade vi julgransplundring hos varandra, och på tjugondagknut gick vi runt och ”slog ut julen ur husen”, roligt, busigt och festligt värre. I dag skulle nog grannarna ringa polisen om detta hände. En idé är väl att gå ut och trumma ut julen och trumma in det återvändande ljuset.

Julen är en tid när vi fyller vårt hem och skapar våra altare med symboler som knyter ihop lösa trådar och slår an en ton i vårt inre. Vi vill minnas.

Jag traskar allt längre in i skogen och den blir tätare och tätare. De täta kronorna av tall och gran släpper inte ner så mycket ljus. Skogen är ju också en symbol för mörker. Kan det vara så att skogens alla kalhyggen står för människans rädsla för mörker, sitt eget mörker. Vi behöver minnas att i mörkret finns den dolda kraften. Och vi behöver konfronteras med vårt eget mörker för att hitta kraften. Ljus och mörker är två sidor av samma mynt. Feminint och Maskulint. Dualitetens nödvändiga kraft. Det blir helt fel när den feminina kraften undertrycks.

Tacksamhet

Så mycket att vara tacksam för.

Och Jag säger tack till granen och till skogen och pulsar vidare i snömodden. Så stämningsfullt det är i Nattskogen. Många vandrare före mig har tänt ljus och lyser upp sånt som jag bör observera. Jag passerar Djurens Ö och tänder ljus för Trollet, Tummeliten, Simon, Mandarin och Piff som alla gick vidare tätt efter varandra. Och när jag tänder ljuset ser jag dem tydligt. Så fina de är.

Mitt kraftdjur visar sin glädje och dansar så snön yr. Hon talar om att det är glädjens tid. Njut!

Min egen kammare

Mörkret har lagt sig och fullmånen lyser med extra strålglans på det stjärnbeströdda himlavalvet. Fullmåne, Vintersolstånd och Månförmörkelse, jag reflekterar över den trefaldiga kraften och vad den kan föra med sig. Det finns svar här i Nattskogstemplet.

Så har jag nu kommit fram till ”Min egen kammare”. Det är redan ljus tända där. Har jag haft besök? Jag tar fram min korg som jag har med mig och börjar ställa i ordning mitt altare.

Jag smyckar kammaren för att fira ljuset återkomst. Det är glädjens högtid och jag gör i ordning en välkomstfest för mina vänner i Nattskogen. Granen sprider en härlig doft av skog i rummet. Det är pyntad med ljus, rött och guld, en stjärna lyser i toppen. Allt glittrar i kapp med stjärnhimlen. Varm glögg finns i de små keramikbägarna på en bricka. En mängd tilltugg, fikon som legat i glögg, pepparkakor med ädelost, nötter, russin, röda äpplen, apelsiner och mycket annat gott. Kuddar att sitta på är placerade i en ring runt ett centrumaltare. Vi ska meditera, prata, berätta sagor och glädjas åt det kommande årets möjligheter. Tarotleken ligger och väntar på att användas. Även runorna. Kanske spår vi i kaffesump eller hittar på annat roligt. I mitten har jag tänt mörkgröna, röda och vita ljus. En doft av kanel, citrus och nejlika sprider sig över rummet. Is- och Solrunan finns med där som symboler. Över den röda runda mattan vi sitter på har jag strött ut guldänglar och grankvistar. Några domherrar i trä får symbolisera djurens värld.

Vid ingången står den svarta stora gudinnan. Hon har sitt flätade bälte med vita, röda och svarta band kring sin midja. Jag lägger en vit mantel över hennes axlar och placerar röda och guldglittrande kulor i hennes skål på huvudet, samt kvistar av murgröna och järnek som hänger ned samt röda och guldglittrande band.

Utanför ingången lyser välkomnande marschaller och jag har gjort en matta av granris att gå på.

Vi ska ha riktigt roligt så VÄLKOMNA IN I MIN EGEN KAMMARE OCH FIRA MED MIG

Publicerat i Årshjulet | 1 kommentar

I våra hjärtan vet vi

I min bokhylla finns det några böcker som är absoluta favoriter med extra lyskraft.
En sån bok är ShantiMayis bok ”I våra hjärtan vet vi”.

Så här skriver hon om Öppet hjärta – öppet sinne
Sanningen är att hjärtat alltid är öppet och att sinnet alltid är klarsynt och lika ogrumlat som rymden. Men när du identifierar dig med åsikter och tankar tror du att det inte är så. Tankarna värderar, tvivlar och kartlägger. De ställer upp hinder mellan det som är faktiskt och det som bara är en mental projektion. Men ändå är hjärtat alltid öppet och sinnet alltid klart. När du ger upp föreställningarna upptäcker du att du är shambala. Jag är graalen. Jag är vägen. Hur kan jag ha missat det tidigare? Mitt hjärta har alltid varit öppet och bara väntat på att jag ska upptäcka det!
Not: Ljus är hjärta. Rymd är sinne. Molnen är mentala projektioner och kletiga spindelnät av identifikation med tankarna. Men även när vår uppmärksamhet är fast bland molnen förblir själva sinnet klart och vidsträckt och rent. Sinnet är alltid orört och opåverkat av de tankevibrationer som far igenom det. På samma sätt förändras inte rymden av de moln som drar förbi. Precis som en diamant som tappats i leran aldrig förlorar sin inre klarhet förlorar hjärta och sinne inte heller någonsin sin klarhet.
Tack för din visdom ShantiMayi

Publicerat i Böcker | Lämna en kommentar

Nine of Hearts, del 2,

Här kommer fortsättningen på kortets talsymboler:

Talet 9

 9:an, det skapande, gudomliga talet 3 multiplicerat med sig själv. Numerologiskt betyder talet andlig, kosmisk medvetenhet. I kontakten med ursprungskällan, skapelsens källa, uppstår en medvetenhet om det gudomliga syftet och att allt hänger samman i en enda stor livsväv . Egot får stiga åt sidan och ge plats för en fysisk, intellektuell och andlig integrering. Det kan innebära passager, initieringar, uppoffringar av olika slag. Det kan synas som cirkeln börjar sluta sig men den innebär passage till en ny cirkel, cirklar som bildar en spiralform. Nyckelord är ödmjukhet, tolerans, empati och visdom.

 Runa 9, Naudrunan, är Nornornas runa och förbunden med Urds väv. Det är en runa med stor magisk kraft. Den visar på att det finns andra lagar än våra egna som styr, en kosmisk lag.

 Tarotkort nr 9, Eremiten, livets inre vandrare som söker sitt inre ljus, sitt själv och förståelse för de grundläggande principerna i livet. Det är en ständigt pågående utvecklingsprocess som syftar till att bli en helare människa. Att söka visdomen är vägen och det egna inre ljuset lyser upp den vägen. Astrologiskt korresponderar kortet med Jungfrun, solen men även planeten Saturnus, vägvisaren, finns med på ett hörn.

De 4 niorna i lilla arkanan handlar även om integration och förberedelse inför ny fas av växande.

 Kabbalans 9:e sefira är Yesod som korresponderar med månens energi, det undermedvetna och drömmarna. Yesod hör också till den astrala världens mysterier. Häxkonsten är kopplad till månen, likaså gudinnan Hekate, häxkonstens gudinna, och Freja, den trolldomskunniga. Till månens mörka aspekt hör Persefone och Hel.

Den 9:e sefiran handlar om att komma i kontakt med den gudomliga planen och få förståelse för de kosmiska lagarna men även utrensning och integrering är nyckelord här.

 Häxstenarnas 9:e sten är Spiralen och jag citerar ut min egen bok: ”Själva spiralformen kan liknas vid det kosmiska andetaget, det sammandragande och det expanderande. Symbolen visar på vikten av rörelse mot sitt eget centrum, och därifrån förflytta den ut igen till periferin. Den här rörelsen är viktig för att du ska vara och verka i din fulla kraft. Du blir ett med det kosmiska andetaget, du samandas och samverkar med kosmos.”…”När du går runt i livshjulets cirkel, varv efter varv, fördjupar du dina insikter och för varje varv växer dina andliga och personliga kunskaper. Du förfinar dina talanger och förädlar dina livsvärden. Utvecklingens spiralform är en förädlingsprocess.”

 Ogam (det keltiska trädoraklet) är det 9:e trädet Hassel som står för visdom, kunskap, inspiration och upplysning. I sagans värld innehåller nöten hemlighetsfulla ting, innanför det hårda skalet döljer sig något värdefullt.

Inom Häxkonsten är även Hassel (nr 3) ett heligt träd men där är nummer 9 Björken, the Lady of the Woods. Björkris används bl a till häxkvasten, ett reningsverktyg, men man kan också resa med den till de astrala världarna. 9:an handlar en del om passager och initieringsriter och då är det även viktigt med reningsritualer. Björken representerar en mäktig feminin kraft, den livgivande kraften som stimulerar växandet.

Baguans (Feng Shui) 9:e aspekt är Framgång, men livsaspekterna tolkas som 8 st i Baguan och när alla livsaspekterna är i balans uppstår Harmoni (den 5e Baguan). Så ofta visas Baguan med 8 livsaspekter och med Balans och Harmoni i centrum. Både 5 och 9 fanns med i kortet ”Nine of Hearts”. Framgång kan ha olika betydelse, men här avses en framgång som leder till harmoni. När vi i vårt inre finner vår egen visdoms- och kunskapskälla och lever och verkar utifrån den, har vi kommit en bra bit på vår framgångsstig. Att sikta in sig på att bara jobba med framgångskonceptet fungerar inte, alla livsaspekter i Baguan måste vara i balans. Att vara i kontakt med sitt eget inre ljus är även här vägledande.  Se sin egen lyskraft.

 Kortet har talet 37, 3+7=10

Talet 10 speglar den gudomliga helheten. Nollan, den stora tystnaden, tomrummet, den dolda potentialen. Ettan, en ny början, en ny cirkel i den uppåtstigande spiralen tar vid. Allt är möjligt. Livets hjul rullar på.

 Det var intressant att jag drog det här kortet (14 febr-Alla hjärtans dag, 1+4=5).

Talet 5 är min livsväg, 9 (Eremiten) Jungfrun mitt astrologiska kort,  1 min födelsedag, 37 (Bägarkungen) en följeslagare. Mina extra namn Bjarka (numerologisk 7:a) och Kyoria (numerologisk 7:a) = 14. 1+4=5 Min livsväg. Hängde ni med?

Så i tisdag (2/3, 2+3=5) blandade jag leken ordentligt och drog jag ett nytt kort, och vad kommer upp, jo kort 37 Nine of Hearts. Dagarna då jag drog kortet var inte medvetet valda så det var ju intressant att båda ”råkade” bli 5, som ju är min livsväg. Ett bra kort att meditera över. Jag avslutar med affirmationen i Gaia-orakelboken:

 I am blessed

I am protected

I am grateful

I am fulfilled

I am love

 Och  Bibi Bhani Kaurs mantrasång “I am the Light of the Soul”. Lyssna gärna på mantrat!

Blessed Be

Karin

Publicerat i Orakelkort | Lämna en kommentar

Alla hjärtans dag

Jag drar ett kort ur ”Gaia Orakel”, ett riktigt gladkort, men också ett kort med mycket talande symbolik. Symboliken talar till hjärtat niofalt.

I orakelboken betyder kortet Fulfilment, Harmony och Protection. Vidare betyder det att det arbete jag lagt ner och den insats jag gjort ger lyckat resultat och en upplevelse av harmoni och personlig tillfredsställelse.  Jag kan fortsätta min väg i full tillit till att den är välsignad och beskyddad. Det låter bra. Uppmuntran i alla former kan man inte få för mycket av.  Men jag får nog också vara uppmärksam på alla de små framstegen. Vardagen är fylld av gyllene ögonblick.

Det var intressant att fördjupa sig i kortets symbolik.  Ett bra kort att meditera över. Orakelkort fungerar för mig som portar till självet/högre jaget, till andra dimensioner, till gamla visdomar, förmödrars stigar eller varför inte till den allomfattande väven som vi alla lever och rör oss i.

På stammen finns 2 symboler, Horus öga och Rosenkorset. När Horus öga, det allseende ögat, är omgivet av en oval ring, symboliserar gudomligheten den feminina principen. Via ögat tar vi in energi, synintryck, men vi ger också ut energi via ögonen och den kan vara ganska kraftfull.

Trädet kan symbolisera världsträdet Yggdrasil, men också naturen och den energi som finns där. Trädets grönska tyder på växtkraft. Det finns en stark kärlekskraft i Moder Jord och i Naturen. Men trädet kan också vara Kabbalans träd.

Här följer en allmän tolkning av siffrorna 5 (5 hjärtan), 9 och 37 (kort 37).

Talet 5

5:an står bl a för kommunikation och kan här peka på vikten av att lyssna med hjärtat, att kommunicera med Moder Jord och Naturen, skapa ett ömsesidigt förhållande, ge och få. Några hjärtan finns i den blå färgen, blått som också är andlighetens färg. Därför är kommunikation mellan himmel och jord, mellan inre och yttre, mellan ovan och nedan lika viktig för att förstå helheten och den allomfattande, kravlösa kärlekskraften.

Ken-runan, som har talvärde 5, är eldens runa, den inre elden, kundalinikraften. Den förstärker även symboliken av samverkan ochsamskapande.

Tarotkort nr 5 är Översteprästen, andlighetens språkrör.

Kabbalans 5:e sefira är Gebura, rörelsens sefira. Den handlar om inre och yttre styrka. Men den står också under inflytande av plantenen Mars, den nedbrytande kraften som möjliggör en medveten förändring och nyskapande. Det finns också här en anknytning till gudinnan Sekmet som bl a står för healingens uppbyggande kraft.

Talet 5 symboliseras ofta av ett pentagram, som är en av häxkostens viktigaste symboler.

Talet 5 står för kommunikation,  rörelse och frihet. Genom förändring skapas utveckling. Trygghetens sönderdelas i sina beståndsdelar och med nyfikenhet, kommunikation, kunskap och rörelse skapas nya vackra mönster, konstverk. Skönhet skapas. Utveckling är en spiralformad  rörelse och i kortet ses spiraler avbildade.

Jag fortsätter med tal 9 och 37 om några dagar.   

Blessed be

Karin

Publicerat i Orakelkort | Lämna en kommentar